9 Ekim 2011 Pazar

Çakışma - (Son Patlama) Bölüm 1

Çakışma - (Son Patlama) Bölüm 1
Bilim Kurgu 
Yıl :2023 
Yer:Zonguldak

Dünyanın 7 Büyük ülkesi Türkiye,İngiltere,Rusya,Almanya,İsveç,Fransa ve İtalya Cern'de yapılan büyük hadron çarpıştırıcısı deneyi ardından kamuoyundan sakladıkları bir gerçeğin peşinde Türkiye'de Dünya'nın o ana kadar yapılmış en büyük Laboratuvarını kurmuşlardı..
Peki neydi bu sakladıkları gerçek?
Cern'de yapılan deneylerin sonucunda ortaya küçük ve anlık kara delikler çıkmış, kısa süre içerisinde kaybolmuşlardı. Fakat incelemeler sonunda yüksek teknolojili ölçümlerin ardında bir gerçek yatıyordu. Patlama oranları boyutunda anlıkta olsa minyatür bir evrenin başlangıç evresini gerçekleştirmiş ve deney boyutundan dolayı kaybolmuştu.. Yani büyük hadron çarpıştırıcısı bize evren hakkındaki en büyük sırrı vermişti..
Bilim adamları 2 ye bölünmüş ve 3 ülke projeden çekilmiş hatta kesinlikle onaylamamaktaydı.
Bu dünyanın sonu olabilirdi. Evren içinde farklı kurallara sahip 2. bir evren bütün her şeyi mahfedebilirdi..
Amaç hızla tükenen kaynakların oluşumları hakkında bilgiye sahip olmak , onların alternatif maddelerini üretmekti. bugün ki kaynaklara göre Dünyamız önümüzdeki 500 yıl içerisinde tüm yer altı kaynaklarını tüketecek.bunun önüne bu deneyle geçeceklerini düşünmekteydiler..
Tüm dinlerin yetkilileri bunun boşuna bir masraf olduğunu bunun mümkün olamayacağını , Bir evrenin asla ve asla bir yaradan olmadan  var edilemeyeceği görüşündeydi..
Türkiye son 10 yılda bilim alanında dünyanın lideri konumuna gelmişti. Türkiye'nin Çarpışmaya Ev sahipliğini yapmasının nedeni buydu.. Araştırmada 96 kişi görev yapmakta ve bunların 18 i Türk'dü. Yine Araştırmanın başındaki kişi Son 5 yılda alanında devrim niteliğinde yenilikler yapmış Fizikçi Bora Gençler'di..

Araştırma Laboratuvarının Zonguldak'da 2017 de atılan temellerle inşası 5 yıl sürmüş, tüm ekipmanın toplanması ile 2023 yılında temmuz ayında tüm ekip hazır halde gereken son izinlerin ve prosedürlerin onaylanmasını beklemekteydi. Laboratuvar Zonguldak'da bir uzay mekiği gibi duruyordu. Bu sırada ekip son hesaplamaları yapmakta ekibin bir kısmı da felaket senaryoları yazıp bunların nasıl def edilebileceğini tartışıyordu.
Oluşan evrenin boyutları o kadar küçük olacak ki Zonlab* in yalnızca 1 odası büyüklüğünde ve Hadron Çarpıştırıcısının tam merkezinde yer alacak..

Hadron çarpıştırıcısı bu defa Cern deki gibi inşa edilmedi. Çarpışma gerçekleştiğinde çarpışmanın gerçekleştiği alan tamamen yer çekimsiz, atmosfersiz 20 metre karelik silindir bir odaya açılacak ve evren tüm işleyişini bundan sonra kendi gerçekleştirecekti.bu çok korkutucu ve bir o kadar merak uyandırıcı bir gözlem..

Çarpışma için gereken prosedürler tüm ekibin toplanmasından 7 gün sonra tamamlandı..
Geri sayım başlamıştı. Son 5 gün..

Ekipler Büyük bir titizlikle son kontrollerini yapmaya başlamışlardı. Zonlab'a yakın tüm yerleşim birimleri boşaltılmaya devletin kendilerine tahsis ettiği konutlara yerleştirilmeye başladılar..
Artık tüm dünyanın gözü Türkiye'de oluşabilecek en ufak bir aksilik tüm insanlığı bir anda veya yavaş yavaş bir sona götürebilecek ciddiyetteydi.
Olabilecek kötü senaryolardan biride farklı kurallı bir evrenin ortaya çıkmasıydı .Bu nasıl olabilirdi?
Kendi çekimini üreten bir evren oluştuğunda Dünya'da 3. bir manyetik alan oluşabilir ve bunun sonucunda mevsimler kaybolabilir, dünyanın kendi evreninden ve saman yolundan kaynaklı eğiminde kaymalar meydana gelebilir ve buda bizim güneşe daha fazla yaklaşmamızı veya yörüngeden çıkıp güneş sistemimizi terketmemizi sağlayabilirdi. Bunun sonu hepimizin bildiği gibi Dünyanın Sonuydu. Neyse ki bu ellerindeki en kötü senaryoydu..
Bora Gençler'in Kafasında ise farklı bir Sorun vardı.. O deneyin gizli yapılmasını eğer deney başarılı olursa dünyada din kavramında büyük bir çöküntü olacağını ve insanlığın 500 yıl değil 250 yıl bile dayanamayacağını savundu.Fakat işgüzar bir takım bürokrasiler bunun Bora'nın dediği gibi olmasına pek fırsat vermedi.
Bora Gençler'in aileden gelen bir inanç bozukluğu olduğundan dolayı işin bu kısmı ilk başlarda hiç aklına bile gelmemişti. Bundan 2 ay önce geç bir saatte eve gelmişti. oğlunun yanına uzandı .. uyuyan oğlu babasının geldiğini hissettiğinde uyandı.. Boranın oğlu 7 yaşında adı Anıl, Karısı Kanserden 4 yıl önce vefat etmiş.. Oğluyla kısa bir konuşma yaptıktan sonra beraber uykuya koyulurken pencerenin camından gördüğü yıldızları göstererek " onları oraya sen mi koydun baba" demesiyle şimşekler çaktı beyninde.. Evet Onları o koymadı ama   Yapmaya çalıştığı şey aynısıydı.. O ana kadar hiç düşünmemişti. İnsanlar evren yaratabilirse ya bizim yaşadığımız evren ? kafası o kadar karışmıştı ki o an deneyin başarısız olmasını herkesden hatta o din adamlarından bile çok istiyordu.. "Onları oraya kim koydu sana sonra anlatıcam" dedi ve uyudular....

Zonlab:Zonguldak Laboratuvarı
Devam Edecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder