11 Ekim 2011 Salı

Çakışma-(Son Patlama) Bölüm-3

Bölüm-3 Tanrı Tozu
Cern'de yapılan çarpıştırmada aslında bu deneyin beyinlerde parlaması adına önemli bir yol kat edilmişti.
Deneyde ortaya çıkan enerji etrafa dağılmamış ve inanılmaz bir şekilde birlikte kalmış kendi çekim gücü olan bir enerji topu şeklinde havada durmaktaydı. Bilim adamları önceleri bunun minyatür bir yıldız olabileceğini varsaysalarda, gerek etrafında herhangi bir sistem olmadığından, gerekse yapısı bakımından ve görülmemiş bir fiziğe ve biyolojiye sahip olmasından bunu kamuoyuna açıklamaktan vazgeçtiler..
Bu enerji topuna tanrı tozu adını verdiler.
Tanrı tozu bugüne kadar dünyada üretilmiş tüm enerjiden daha yüksek bir potansiyele ve radyasyona sahipti yapılan tektiklerde yanında yetiştirilen bitkilerde ve hayvanlarda ani ölümler gözlemlendi. 
Tanrı tozu 2012 de zararsız bir şekilde içindeki enerji kullanılabilir hale getirilerek muhafaza altına alındı. fakat bu İsviçre için 2. cernobil vakasını önleyemedi. günümüze(2023) gelindiğinde Dünyadaki kanser vakalarının %50 si İsviçre'de ortaya çıkmakta.
Tanrı tozunun bu deney için artısı ise Zonlabda enerji sıkıntısı olmayacak ve Zonlab deney için tüm enerjisini tanrı tozundan sağlayacaktı. Zonlab projesi normal yolda işlerse dünyanın güneşten sonra sınırsız, kendini yenileyebilen 2.bir enerji kaynağı olacak.

Zonlab 17 temmuz 2023 saat: 03:45

Laboratuvarda yönetim harici kimse çarpışmanın neden ertelendiğini bilmiyordu.Bu onların motivasyonunu bozabilirdi O yüzden Bora bunun bürokratik bir sorun olduğu açıklamasını yaptı. 
4 saat sonra Oscar gelecekti, 

Leny bilgi işlem dairesinde tünel taramalarını gözden geçiriyordu ,2 saat içerisinde Boraya raporlarını teslim etmeli ve gidişat dairesinde onaylatmalıydı. Taramalar sırasında panel dairesinde bir arıza olduğunu ve panellerin 3 tanesinin çalışmadığını fark etti. Raporu tamamlamadan kontrol odasına gitti.. Paul'a durumu izah etti ve Paul'dan gelen tepki onu şaşırtmıştı..
-Her şey kontrolümüz altında Leny..
Leny e göre durum öyle değildi 3 panelin çalışmaması için tek bir neden olabilirdi oda sabotaj.. Antonio'nun yokluğu onun gözüne çarpmıştı ve ;
-Bu bir sabotaj değil mi başkan? dedi sakin bir sesle.
Paul'un artık açıklaması gerekmekteydi. 
-Evet Antonio fiberlerin 3 tanesini kırmış ama kısa zaman içerisinde olay kontrolümüz altına alındı artık ekip 95 kişi Leny ..
-94 demek istediniz sanırım başkan..
-Paul'un o anda yüzü bir pandomim sanatçısı gibi bembeyaz olmuştu..
çünkü hiçbir daireye ekipler tek olarak giremezdi en az 2 kişi olmak zorundaydı ve panel dairesinde 8 kişi çalışmakta idi . Antonio'nun gitmesi ile kalan uzman sayısı 7 ye inmişti. 
Paul telsizle hemen Bora'ya ulaştı 
-Durum 7 kontrol odası 
Kontrol odası Bora'nın da gelmesiyle bir pandomim sahnesine dönmüştü.
-Tanrım yine ne var!
-Çok önemli bir ayrıntıyı atladık yetkisiz ekipler dairelere tek başlarına giremez Profesör..
-Bora'nın bir aksiliğe ve bir gecikmeye daha tahammülü yoktu.. Ve Oscar dahil tüm panel ekibinin projeden ihracına karar verdi.
"Proje ihraç Panel Odası" Dedi
 Yedek ekip talebi hemen İsveç'e yapıldı Oscar'ın gelmesine 2 saat vardı ve aynı uçağa yetiştirilmeleri söylendi..
Zonlabda bir anons geçtiğinde hiç kimse şüphelenmemişti çünkü genel anonslar rutin toplantılar demekti.
Tüm Panel Odası Ekipleri Kontrol Odasına..

Ekip Kontrol odasına girdiğinde güvenliklerle karşılaştı. Paul ve Bora odada yoktu. hiç bir açıklama yapılmadan interpool eşliğinde çıkışlarını yaptılar.

Oscar Bora'nın en güvendiği ekip lideri olmasına rağmen Boranın en ufak bir hataya tahammülü yoktu onu yargılama sürecinden kurtarabilirdi. Onun için sadece disiplinsiz davranışlarından dolayı projeden ihracına ifadesini kullandı.. 4 kişilik yeni panel dairesi ekibi uçağa geldiğinde ellerindeki belgeyi Oscar'a gösterdiler Oscar her zamanki gibi soğuk kanlıydı, böylesine bir projede çıkmış bir karar için itiraz etmenin hiçbir yarar getirmeyeceğini bilecek kadar da bilgiliydi. Ekipler Oscar'a teşekkür edip zonlab'a doğru yola çıktılar..

18 temmuz 2023 19:15
Yeni Panel Odası ekip başı Chriss Panellerin düzgün çalıştığına dair raporu Stephan a getirdi. Stephan 2 gün sonra rahat bir nefes almıştı. Stephan Telsizden Paula On sete geçebileceği şirfeyi verdi
-Paul 478 -768-8syh
-Tekrar Ediniz
-Paul 478 -768-8syh
-Tekrar Ediniz
-Paul 478 -768-8syh
-Onaylandı Komutunuz.
-On Set.
Paul' da haberi Bora'ya iletti Artık çarpıştırıcı on setteydi ve çıkarttığı büyük gürültü kimsede korku yaratmamıştı aksine tüm ekip bulunduğu bölgelerde alkışlar tutmaya başlamıştı.. Bu aslında gereksiz bir motivasyon sağlamıştı.. Sorun gereksizdi .. Ekiplerin bu on seti 2. alkışlamasıydı
Bora bulunduğu yerden duyduğu alkışları "umarım bu son alkışlamamız olur" diyerek eleştirdi.

Tanrı Tozu muhafaza odasında değer kontrol göstergesindeki kıpırdama kimsenin dikkatini çekmedi. Tanrı tozu değer raporları aksi komut girilmedikçe 2 günde 1 alınıyordu. Bu denli büyük bir enerjideki en ufak enerji değişimini uzmanlar fazlalığı depolara göndererek dengeliyordu geç kalınması çok vahim sonuçlar doğurabilirdi. Bunun için Zonlab Kurulmadan önce Önceleri kömür madeni olan Zonguldak'ın yer altındaki neredeyse tüm boşluklarına Enerji depoları kurulmuş ve bu depolarında yetmemesi durumunda depolardan dünyanın merkezine giden bir rezerv kuyusu açılmıştı.. yani Tanrı tozu bir yıldız gibi içinde patlamalar gerçekleştirerek enerjisini yükseltebiliyordu..
Fazla enerjinin depolanabilir kısmı depolanıyor fazlası ise dünyanın çekirdeğine gönderiliyordu..
an itibariyle Depoların %30 u doluydu..

19 Temmuz 2023 Saat : 04:00
Ekipler yalnızca 4 saat önce uyumuştu muhafaza odasında nöbet sırası Leny'deydi. Leny Projeye en çok sahip çıkan bilim adamlarının arasındaydı. ve gözünü bir an için Değer göstergesinden ayırmıyordu. kıpırdamayı o fark etti. hemen rapor aldı.. Gün içerisinde 2 değer değişimi daha olmuştu ve değerler patlama seviyesinden yalnızca 4 birim gerideydi.. Hemen Acil durum alarmı verdi. Verir vermez sanki deprem similasyon düğmesine basmış gibi tüm zonlab sallandı bu defa durum gerçekten ciddiydi ve acilen depolara enerji yüklemesi yapmak gerekiyordu.. tüm ekipler sarsıntıya uyandı.. Zonguldak'ın altındaki eski kömür ocakları bu sarsıntıya dayanabildiği için çok şanslılardı.. Böyle bir sarsıntı olabileceği kimsenin aklının ucuna bile gelmemişti. zaten bunu bilerek bu laboratuvarı buraya yapmak bir intihar olurdu..
Muhafaza odasına ilk gelen Muhafaza odası ekip Başkanı Thun oldu Telsizden Muhafaza odası ekiplerine "893 - Depo" Anonsunu geçti Depolarda vardiyalı olarak 1 kişi nöbete kalırdı. 2 kişi girişler yapıldıktan sonra diğeri nöbet süresi dolana kadar onu yalnız bırakırdı. Yerin altında bu iş zonlab daki en berbat iş olarak tanımlanırdı.. Bora Muhafaza odasına gelmedi .Uyanıp hemen kendi departmanına gitti ve işi işinde uzmanların çözmesini bekledi.
Thun Depodaki Nöbetçiyle irtibat sağlayamadı tekrarladı "893 Depo Kahretsin Uyuyor musun!" Depodaki kişi Michael'dı Sarsıntının etkisinden şoka girip bayılmıştı..
Cevap yok.
şimdi birinin acil depoya gidip Depo enerji kabulünü sağlamalıydı.. Leny Asansöre yöneldi yolda gördüğü ilk Zonlab görevlisinin kolundan tutup asansörde B-3 katına bastı. Depo bölümüne de tek kişi giremezdi.. Kolundan yakalanan şanslı kişi Oğuzdu Oğuz Elektronik mühendisi idi Oğuz Leny'nin yapabileceği en iyi tercihti ve muhafaza odasında Thun'dan sonra gelen en yetkili kişiydi. Depolara indiklerinde 2. sarsıntı gerçekleşti. Artık çok ciddiydi Gösterge kırmızının yalnızca 2 birim gerisindeydi ve sarsıntı çok sıklaşmaya başlamıştı. Tüm Zonlab Süblümleşebilirdi. Deponun içine girdiklerinde Michael küçük bir kız çocuğu gibi köşede şok geçiriyordu ..
-Burada hepimiz öleceğiz!
Leny hemen Depo enerji kabulünü sağladı.. Telsizden Olumlu yanıtını alan Thun Enerji depolama iznini verdi..
Enerji o kadar büyüktü ki Depo göstergesi Birden %79 u gösterdi yapılabilecek tek bir şey kalmıştı ve tanrı tozu yeşilden parlak maviye dönüşmeye başlamıştı. depolar aşırı ısındı her an bir tanesi patlayabilirdi Michael kendine gelmeye başlamıştı . Rezerv kuyusu açılması emri Thundan geldi ve şifreler yalnızca o gün görevli olan depo nöbetçisinin padine sistem tarafından gönderilebilmekteydi. Aksi taktirde tüm tanrı tozu enerjisi bilinçsizce rezerve gönderilirse bu dünyanın merkezindeki uyuyan enerjiyi aktif hale getirebilir ve volkanik patlamalara neden olabilirdi her şey kontrollü olmalıydı.. Michael'in ekranına şifreler geldiğinde Michael hızlı adımlarla uc deponun üzerindeki girdi ekranına bağlandı.. Şifreler upload edilirken ısınmadan dolayı patlayan depo beraberinde büyük bir sarsıntı ile tüm üzerindeki enerjiyi michael vasıtasıyla toprağa verdi..
Burası cehennem gibiydi. Oğuz ve Leny 2 metre ileriye savrulmuşlardı.telsiz bağlantıları yüksek enerji açığa çıkması nedeniyle hasar görmüştü. Rezervi açmak için yalnızca 10 dk ları vardı yoksa büyük bir patlama içten bile değildi.. Oğuz eski maden ocağı olan deponun üstünden bir parça kalas aldı ve kalasla Michael'in yanmış vücudunda boynunda asılı duran pad i almayı başardı.. sırt çantasından ekipmanını çıkardı ve yalnızca 7 dk kalmıştı. içindeki micro chipi çıkarıp kendi pad'ine takmaktan başka çağresi yoktu..
sisteme kendini Michael olarak tanıtıp şifreleri elde edebilecekti..
Devam Edecek..
http://iyiamakotu.blogspot.com

3 yorum:

  1. 4. bölüm lütfen!

    YanıtlaSil
  2. 3.bölüm yeteri okunma sayısına ulaştığında ( yani kafamdaki sayıya) 4. bölümü yayınlayacağım. Yarın akşam ulaşmış oluruz sanırım o sayıya sizinde paylaşımlarınızla.

    YanıtlaSil